Bestel “Op Kracht en Karakter”

MOCKUP v2-Recovered
BOEK en PRINT SIFANv2
BOEK en PRINT FEMKEv2
MOCKUP v2-Recovered
BOEK en PRINT SIFANv2
BOEK en PRINT FEMKEv2
previous arrow
next arrow

Alle limited editions zijn uitverkocht.
Klik hier om het boek te bestellen!

Lecturis

CONCEPT & FOTOGRAFIE

Laura de Mildt

PAGINA’S

240

AFMETINGEN

240 x 330 mm

UITVOERING

Hardcover in linnen

ISBN:

9789462264267

JAARTAL

2021

TAAL

Nederlands

UITGEVER

Lecturis

ONTWERP

The Phoney Club

TEKST

Carolina Trujillo

Altijd de beste willen zijn, want alles is een wedstrijd. Je leven draait om net iets beter te zijn dan de ander. Jij op 1, zij daarna. Je bent net iets sneller, net iets sterker, net iets tactischer door beter te trainen, slimmer te eten, meer focus te hebben, meer opzij te zetten en nog meer wilskracht te hebben.

Want jij hebt het in je, om die top te halen. Door net op het juiste moment het juiste te doen … maar wat is het juiste op welk moment?

Nederlandse vrouwen in de topsport weten dat alles een wedstrijd is, dat het podium een genadeloze verleider is totdat er een ander staat. En als die ander op jouw plek staat, moet je verder, zonder dat podium, afkicken van de verslavende adrenaline en je plaats vinden in een andere omgeving. Als jezelf, de vrouw die je bent, met die bijzondere kwaliteiten die je zo ver hebben gebracht. Als de vrouw die ook misschien ook moeder wil zijn, de vrouw die kwetsbaar kan zijn en die los van het podium een carrière wil maken. Zonder competitie. Zonder winnen en zonder verliezen.

Laura de Mildt maakte portretten van van ruim 100 Nederlandse vrouwen uit 45 verschillende sportdisciplines die alles geven en hebben gegeven voor de topsport. Voor die eerste plaats, voor de winst. En die bovenal vrouw zijn.

Bekijk hier de lijst met vrouwen die zijn gefotografeerd.

Over Laura de Mildt

Laura de Mildt (1983) is een Nederlandse fotografe die zich focust op het maken van portretseries, waarbij ze zoekt naar diversiteit en de karakteristieke kenmerken van de persoon voor de lens.

Midden in de COVID-pandemie is Laura gestart met de uitvoering van dit project. Haar inspiratie haalde ze uit vrouwen in de topsport. Hun tomeloze ambitie, passie en de vaak onnavolgbare manier waarop zij hun doelen behalen, inspireerden haar om deze vrouwen te volgen en in een nieuw licht te plaatsen. In deze serie portretten van Nederlandse vrouwen in de topsport wil Laura de vrouw achter de sport op een voetstuk zetten, ongeacht leeftijd, prestaties, lichaamsbeperkingen of achtergrond. Daarmee wil ze de individuele en collectieve kracht en schoonheid van deze Nederlandse vrouwen naar voren brengen, die allen duidelijk staan voor wie ze zijn en wat ze doen.